Dunpleister is een kant-en-klare egalisatiepleister dat zorgt voor een schitterend strak eindresultaat. In tegenstelling tot stucwerk met gips, kan dunpleister machinaal worden aangebracht. Dit betekent dat met behulp van een airless dunpleister machine de dunpleister wordt aangebracht in een laag van 2 á 3 mm. Deze dunne laag maakt het een sneldrogende afwerking die na aanbrengen kan worden opgeschuurd om vervolgens klaar te maken om af te werken met een muurverf of latex. Ons advies is om met behulp van latex spuiten de muren strak en streeploos af te werken of te kiezen voor het dunpleister + latex pakket.

Dunpleister brengen wij machinaal aan met behulp van een speciale spuitmachine. Deze airless dunpleister machine zorgt voor de beste verdeling van dunne lagen dunpleister welke zorgen voor een perfect egaal oppervlak en opvulling van oneffenheden van behangklare muren. Dunpleister aanbrengen gebeurt onverdund en onder hoge druk waar de pleister door een spuitmondje wordt geperst en deze fijn nevelt in een laag van 2 à 3 mm. Deze laag wordt uiteindelijk opgeschuurd zodat deze klaar is om af te werken met een muurverf of latex.

Het grote verschil tussen pleisteren en stucen zit hem voornamelijk in de snelheid waarmee gewerkt kan worden. Dunpleister heeft een dunnere laag waardoor deze sneller droogt. Na het schuren, kan deze sneller worden afgewerkt met een muurverf of latex. Om een gegarandeerd mooi eindresultaat af te leveren, worden eventuele oneffenheden of delen van de muur die gevoelig zijn voor scheuren door onze stukadoors op voorhand behandeld en/of voorzien van een wapeningsgaas. Twijfel je over wat het beste is om te kiezen voor jouw woning? Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Dunpleister is vele malen efficiënter dan het traditionele stucen met gips. Door te kiezen voor dunpleister ben je dus vrijwel altijd goedkoper uit. De prijs per m2 berekenen doen we aan de hand van de door jou opgegeven vierkante meters. Dunpleister nieuwbouw kosten ontvang je van ons met behulp van een offerte en deze ontvang je razendsnel na jouw aanvraag. Zo weet jij direct waar je aan toe bent. Profiteer van een voordeligere vierkante meter prijs met de groepskorting voor jou en je nieuwe buren.

Na het aanbrengen van dunpleister is het belangrijk dat deze goed droogt. Normaliter houden wij hier 24 uur voor aan. Doordat dunpleister snel droogt, kunnen wij snel achter elkaar doorwerken. Zo kunnen wij een hele woning in wel 4-5 werkdagen compleet gepleisterd en voorzien van latex opleveren. Dit in tegenstelling tot traditioneel stucwerk met gips wat een langere droogtijd kent. Nog een voordeel van werken met dunpleister!
Dunpleister wordt vrijwel altijd in nieuwbouwwoningen of nieuwe bedrijfspanden toegepast. Het is dan nog onduidelijk waar eventuele scheurvorming kan gaan optreden. Een woning moet zich zetten op de fundering en dit brengt een risico op scheurtjes in muren en plafonds met zich mee. Treden er scheurtjes op in het stucwerk? Dan komen wij dit na twee jaar herstellen voor een eenmalig bedrag €150,00. Dat is wat wij bij VDM stucwerkgarantie noemen!
Scheuren in dunpleister hoeven niet op te treden, maar wanneer deze zich toch voordoen, zijn deze eenvoudig door ons te repareren. Een speciaal krimpvrije reparatiemortel gebruiken onze vakmensen om de scheurtjes dicht te zetten. Daarna gebruiken wij een latex in dezelfde kleur om deze onzichtbaar weg te werken.

Een spack plafond wijkt erg af van gladde nieuwbouwmuren. Door deze net als de wanden egaal te maken met stuc, geef je jouw nieuwbouwwoning een bijzonder mooi effect. Kiezen voor dunpleister op de muren en stuc op spack plafonds kan prijzig uitpakken. Daarom kiest men er soms ook voor om alleen het plafond te laten stucen en de muren af te werken met een renovlies behang om de kosten te drukken. Omdat het schilderen van een plafond vaak een tijdrovende en intensieve klus is, en vaak niet het gewenste resultaat oplevert, hebben wij het stuc + latex pakket of de optie om deze alleen te laten latex spuiten.

Onze vakmensen zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van dunpleister, maar ook latex spuiten, lak spuiten, stucwerk en schilderen. Wij doen dit in heel Noord-Brabant, maar ook daarbuiten in Limburg, Gelderland en Utrecht. Wij werken op locatie in een straal van maximaal 65 km, wat gelijk staat aan 1 uur reizen vanaf ons kantoor in Eindhoven. Mocht je twijfelen of jouw woning wel of niet binnen deze straal valt, kan je contact met ons opnemen via de contactpagina. Wij staan je graag te woord.

Ben je particulier en is jouw woning ouder dan twee jaar? Dan brengen wij maar 9% btw in rekening. Wanneer je een particulier bent met een huis jonger dan twee jaar, dan betaal je 21% btw. Zakelijke klanten betalen een vast btw-tarief van 21% btw. Dit tarief is vastgesteld door de Belastingdienst. Het juiste btw-tarief staat vermeld op zowel de offerte als de factuur.

Bij VDM Afbouw en Onderhoud betaal je pas wanneer je tevreden bent. Dit kan eenvoudig op locatie met behulp van een mobiel pinapparaat alsook per factuur. Een factuur wordt na oplevering verstuurd en kan binnen 14 dagen worden voldaan.