Onze werkwijze bij nieuwbouw woningen:
van offerte tot oplevering

Onze werkwijze voor nieuwbouwwoningen:
van offerte tot oplevering

Omdat wij net even anders te werk gaan dan veel andere stukadoorsbedrijven leggen wij graag hoe wij te werk gaan. Je zit vast vol vragen en misschien, op sommige vlakken weet je misschien niet hoe je deze drukke periode doorkomt. Geen zorgen, voor wand- en plafondafwerking bent u nu op het juiste adres. Benieuwd hoe onze samenwerking er van begin tot eind uit gaat zien? Lees mee met onze stappen en leer!

De oriëntatiefase

In de oriëntatiefase verzamel je informatie omtrent de beste afwerking voor jouw muren en plafonds. Onze adviseurs helpen je hier graag bij zodat je precies weet wat het beste aansluit op jouw woning. Samen kunnen we kijken naar het moment waarop onze stukadoors langskomen zodat je hierop kan anticiperen met jouw planning. Afhankelijk van een bestaande planning kunnen wij ook samen met jou bepalen wanneer wij de muren en plafonds komen afwerken. Bijvoorbeeld latex spuiten wanneer de timmerman de vloer heeft gelegd of dunpleister aanbrengen wanneer de keuken staat. Wij denken hierin graag met je mee.

Vierkante meters berekenen

Om een goede prijs af te kunnen geven, is het belangrijk dat wij het aantal vierkante meters ontvangen waarmee onze stukadoors voor jou aan de slag mogen. Voor het plafond kan je het vloeroppervlak aanhouden. Door de breedte met de lengte te vermenigvuldigen weet je het aantal vierkante meters. Voor wat betreft de wanden tel je alle lengtes bij elkaar op en vermenigvuldig je deze met de hoogte. Omdat wij een indicatie afgeven van de mogelijke kosten voor dunpleister/gipspleister en/of afwerken met latex, kan je ramen en deuren buiten beschouwing laten. Wanneer je akkoord gaat met de eerste prijsindicatie ontvangen wij graag de plattegronden zodat wij de laatste prijs voor de opdrachtbevestiging kunnen vaststellen. Wanneer onze stukadoors aan de slag gaan, zal op locatie nog een laatste nameting worden gedaan welke tezamen met de vierkante meterprijs de uiteindelijke factuur zal vormen.

De offerte

Na een gedegen onderzoek wat voor jouw situatie het beste is en advies van onze adviseurs kan je ervoor kiezen om een offerte op te laten maken. Wij hebben hiervoor speciaal een offertemodule ontwikkeld zodat je snel en eenvoudig een prijsindicatie kunt ontvangen. Je kiest het soort bouw, het type woning, de gewenste dienst, het aantal vierkante meters, de gewenste start- en opleverdatum en voegt de plattegrond bij indien voor handen. Heb je al gedacht aan groepskorting? Als jij samen met je nieuwe buren voor VDM Afbouw en Onderhoud kiest, kan je €1,00 korting per vierkante meter krijgen bij een afname van 1000m2 of meer. Dien je offerte aanvraag in en onze adviseurs komen er snel bij jou op terug.

Update opleverdatum

Communicatie is van belang om ervoor te zorgen dat onze werkzaamheden zo soepel mogelijk kunnen aanvangen bij jouw nieuwe woning. Daarom is het belangrijk om ons op de hoogte te houden van de opleverdatum. De gewenste startdatum is wat ons betreft dan ook niet in beton gegoten, maar naarmate de bouw vordert zal de hoofdaannemer meermaals een prognose geven voor een nieuwe opleverdatum. Wanneer je deze informatie met ons deelt, kunnen wij hier rekening mee houden in onze planning. Door dit te delen, help je indirect andere huiseigenaren zodat wij hier goed omheen kunnen plannen. Zo is iedereen geholpen en kan iedere huiseigenaar op het voor hem of haar juiste moment genieten van een mooi gestuct en/of gespoten woning.

Definitieve opleverdatum

JEen belangrijke mijlpaal in jouw leven als huiseigenaar is de sleuteloverdracht van jouw nieuwe woning. Dit betekent ook gelijk dat je jouw eigen agenda en afspraken met alle betrokkenen definitief kunt gaan maken. Voor ons werk is het belangrijk dat de ruimte leeg en bezemschoon is. Wij kunnen niet tegelijk met de timmerman die de vloer komt leggen werken, maar bijvoorbeeld wel weer als deze is geweest. Onze adviseurs denken hierin graag met je mee wanneer het de beste tijd is voor onze stukadoors om langs te komen. Zo proberen wij jou te ontzorgen in een periode waarin veel samenkomt en geregeld moet worden.

Uitvoeringsdatum

Als jouw gemaakte planning soepel verloopt, komen wij op de afgesproken datum langs om jouw nieuwe woning nog mooier te maken. Met behulp van de checklist weet jij exact hoe jouw ruimte voor onze stukadoors moet worden opgeleverd zodat zij snel en zorgvuldig aan de slag kunnen. Graag ontvangen wij bij aanvang nog de huissleutel met bij voorkeur een label eraan zodat sleutels niet verwisseld kunnen raken.

Gedurende het werk heeft iedereen zijn eigen taak waardoor het werk efficiënt kan worden volbracht. Heb je gedurende de werkzaamheden nog vragen? Stel deze dan gerust. Kies hier wel het juiste moment voor, omdat het werk de nodige concentratie vergt en die verstoren zou nadelig zijn voor het eindresultaat.

Verwachten we in dit stadium nog iets van u?
Nou, eigenlijk doen we dat. Naast het nemen van de voorzorgsmaatregelen verwachten wij bij aanvang van de werkzaamheden een huissleutel te krijgen. Bij voorkeur voorzien van een sleutellabel met uw naam en adres, zodat wij uw sleutel kunnen onderscheiden van andere huissleutels. Uiteraard is het overhandigen van de sleutel slechts tijdelijk en krijgt u de sleutel na afronding van de werkzaamheden weer van ons terug. Een ander verzoek van ons is tijdens de werkzaamheden niet constant binnen te lopen. Dit klinkt misschien wat vreemd aangezien het om uw eigen huis gaat maar het is voor uw eigen bestwil. Soms komt het voor dat mensen die van nature wat minder vertrouwen hebben behoorlijk ongerust kunnen worden.

Hierdoor kunnen zij de neiging hebben (vaak goedbedoeld) om vaak of zelfs de hele dag aanwezig te zijn. Realiseer je dat door vaak langs te komen je constant naar een product kijkt dat nog niet af is. Hierdoor maak je je alleen maar meer zorgen. Ergens is dit begrijpelijk. Als je een schilderij laat maken door een schilder en je beoordeelt het schilderij halverwege van het eindresultaat dan maak je je nog meer zorgen en ben je altijd teleurgesteld. En door constant over onze schouder mee te kijken en oordelen te vellen, oefen je (onbedoeld) druk uit op de specialisten zodat ze onbewust meer met jou bezig zijn dan met je muren en/of plafonds. Dit is niet goed voor de kwaliteit. In feite zal de wet van Murphy onbedoeld van kracht worden. Heb vertrouwen en laat je verrassen en verbazen door het eindresultaat!

Oplevering

Het laatste onderdeel is voor jou hoogstwaarschijnlijk het leukste onderdeel. Na het allereerste contact is daar het moment van oplevering. De ruimte wordt schoon opgeleverd zodat je goed kunt kijken naar het eindresultaat. Samen met jou lopen we door de ruimte heen waar onze vakmannen aan de slag zijn geweest. Dit is het moment om kritisch naar de afwerking te kijken en eventuele vragen en/of opmerkingen met ons te delen. Vanzelfsprekend is dit niet de enige mogelijkheid om vragen te stellen of feedback te delen. In het vervolggesprek is hier ook nog alle ruimte voor.

Telefonisch vervolggesprek

Na de oplevering nemen wij nog eenmaal telefonisch contact met je op. Ons streven is om dit binnen een dag te doen. Tijdens dit telefoongesprek is er voor jou ook nog alle gelegenheid om jouw ervaringen met ons te delen. Heb je alles als positief ervaren of zijn er nog punten die wij verder kunnen optimaliseren? Wij vernemen dit graag in het vervolggesprek zodat wij onze service en werkzaamheden hier, indien nodig, op kunnen aanpassen voor een nog betere klanttevredenheid. Gedurende dit gesprek zullen wij ook kort de factuur bespreken welke je vervolgens via de mail van ons ontvangt.

Jouw ervaring in recensievorm

In het telefoongesprek hebben we jouw ervaringen al besproken, maar wij zouden het fijn vinden als dit ook in een online review kan worden verwerkt. Door een online review te schrijven, help je huiseigenaren bij het maken van hun keuze voor ons als stukadoorsbedrijf. De kans is groot dat ook jij de reviews hebt gelezen alvorens met onze adviseurs contact op te nemen. Er zitten geen richtlijnen aan het schrijven van een review, zolang het maar een echte ervaring met VDM Afbouw en Onderhoud is. Na afronding van het project zullen wij een link delen zodat jij een review kunt schrijven. Alvast bedankt voor je tijd om een review te delen met ons en andere huiseigenaren.

Lees hieronder de
reviews van onze online klanten.

Uitstekend

Wij zijn zeer tevreden! Wij hebben in de hele woning dunpleister aan laten brengen en in kleur laten spuiten. We zijn zeer tevreden met het resultaat. Contact is ook zeker prettig verlopen.
- Son

Blij met het eindresultaat

Jim en zijn mannen hebben de muren en plafonds in ons nieuwbouwhuis voorzien van stucwerk en deze ook geverfd. Ze werken netjes en hebben ook bij de oplevering alles schoon achtergelaten. We zijn ontzettend blij met de kleur en hoe mooi strak alles afgewerkt is. Ook onze trap is door VDM onder handen genomen: geschuurd, geplamuurd en gelakt. Het contact was persoonlijk met korte lijntjes en als er gedurende de dag vragen waren, konden die makkelijk via whatsapp beantwoord worden. Jim voelt zich verantwoordelijk voor een goed eindresultaat en dat geeft rust en vertrouwen. Wij kunnen hem zeker aanbevelen.
- Eindhoven

Heel goed

Wij zijn ontzettend blij met het fantastische werk wat Jim en zijn team hebben geleverd. En wat een fijne communicatie tijdens het hele project. Wij raden iedereen VDM aan!
- Linne

Super team

Fijne ervaring met Jim en zijn jongens. Verschillende kleuren die we op het laatst nog hebben gewijzigd was geen enkel probleem. Wij hebben alles strak af laten werken met het dunpleister + latex pakket.
- Roermond

Fantastisch!

Wat een fantastisch werk heeft dit heeft Jim en zijn maten geleverd! Fijne mensen, goede communicatie en super strak dunpleister, stuc & schilderwerk. Ik raad iedereen VDM aan!
- Meteren

VDM is een betrouwbaar en vakkundig schildersbedrijf.

VDM is een heel prettig bedrijf om mee samen te werken. De schilders zijn heel klantgericht en vakkundig. VDM stelt zich flexibel op en ze komen gemaakte afspraken na. Ze hebben bij ons mooi schilderwerk geleverd en binnen de afgesproken tijd. Ik kan ze iedereen aanraden.
- Eindhoven

Vriendelijk en betrouwbaar

Ze doen wat ze zeggen 🙂Daarnaast erg vriendelijk. Ik ben erg tevreden met hun werk.Aanrader!
- Eindhoven

Geweldig strak Resultaat

Hele nette jongens waar je echt afspraken mee kunt maken. Ons nieuwbouwhuis staat er strak bij. Dunpleisteren en latex spuiten uit laten voeren. Blij dat ik heb gekozen voor VDM.
- Vechel

Super strak werk geleverd!

Mijn nieuwbouwhuis helemaal laten dunpleisteren + latex spuitwerk. Heel erg tevreden. Goede communicatie, denkt met je mee voor het beste resultaat. Zeer goed en strak werk geleverd. Heel erg blij mee.Echte aanrader!
- Eindhoven

Top bedrijf met specialistische kennis

We waren op zoek naar een specialistisch bedrijf die onze nieuwe en zeer grote showroom zou kunnen spuiten, en dan kom al snel uit bij VDM Schilderwerken.. Jim is iemand die weet waarover hij praat en zeer snel reageert op vragen of mail, complimentenDe offerte die wij kregen zag er zeer professioneel uit, de opdracht was al snel gegeven.Het eindresultaat mag er dan ook zijn.. snel vakkundig en weer alles netjes achtergelaten.. en top jobWij kunnen VDM Schilderwerken dan ook zeker aanbevelen
- Emmen

Top service, top kwaliteit

Jim en zijn team hebben fantastisch werk afgeleverd, met een zeer hoge kwaliteit eindresultaat. Top service, met korte lijntjes, snel schakelen en altijd de afspraken 100% nakomen. Zou ze iedereen aanbevelen!
- Son en Breugel

Tevreden klant!

Dunpleister + spuitwerk laten doen in mijn nieuwbouw huis.Heel tevreden hierover! VDM was op korte termijn beschikbaar, heldere communicatie en een net resultaat. Aanrader!
- Beek en Donk

Resultaat naar wens

Recent verhuisd, en alles moest geschilderd worden. Bij VDM waren ze op de gewenste termijn beschikbaar en hebben alles ruim op tijd naar wens opgeleverd.
- Eindhoven

zeer goed

Zeer goed werk verricht en heel erg netjes afgewerkt.
- helmond

VDM Schilderwerken doet wat is beloofd

VDM Schilderwerken heeft voor de tweede keer op rij super strak resultaat opgeleverd en dat daags voor onze verhuizing. Zeer blij in alle aspecten van het bedrijf en zijn medewerkers!
- Eindhoven

Uitstekende kwaliteit en service.

Bedankt mannen voor de snelle reactie en uiteraard voor de geweldige prestatie spuitwerk wanden en plafonds in een zeer korte tijd. Netjes alles opgeruimd en schoon achtergelaten. Een dikke plus tot de volgende keer.
- Valkenswaard

Prima ervaring

VDM reageerde snel op mijn vraag om een offerte voor het verven van mijn trappenhuis. Binnen een maand werd de klus ingepland en vakkundig uitgevoerd. Er werd goed meegedacht in de uiteindelijke kleurkeuze. De mannen hebben goed doorgewerkt in een fijne sfeer en alles werd netjes achtergelaten. En allerbelangrijkst, een heel mooi resultaat! Aanrader! 🙂
- Eindhoven

Perfectie

Wij hebben ons nieuwbouw huis laten latex spuiten. VDM was niet snel tevreden met de ondergrond en heeft met een bouwlamp elke meter nagekeken en de oneffenheden strak weg gewerkt. Wij zijn weer erg blij met ons mooie frisse huis!
- Tilburg

Gezellige harde werkers

Jim en zijn team hebben onze nieuwbouw woning gestuct en latex gespoten. Alles mooi strak wit en een paar muurtjes in. kleur. Elke ochtend zijn ze mooi op tijd en er word hard gewerkt. Ook is de communicatie erg fijn, Zeker een aanrader!
- Eindhoven

We twijfelen niet om hen weer te vragen!

Nadat Jim en zijn mannen ruim een jaar geleden naar volle tevredenheid vooral veel buitenwerkzaamheden verricht hebben waren er nu vooral binnen op onze bovenverdieping muren en plafonds aan de beurt. Wederom keurig gewerkt en op een prettige manier gecommuniceerd. Later dit jaar komen ze nog wat laatste werkzaamheden verrichten en óók daar kijken we vol vertrouwen naar uit! Voor professioneel vakmanschap en strak schilderwerk aarzelen wij niet om Jim en zijn werknemers opnieuw te vragen!
- Budel
69 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10