Onze werkwijze bij nieuwbouw woningen:
van offerte tot oplevering

Onze werkwijze voor nieuwbouwwoningen:
van offerte tot oplevering

Omdat wij net even anders te werk gaan dan veel andere stukadoorsbedrijven leggen wij graag hoe wij te werk gaan. Je zit vast vol vragen en misschien, op sommige vlakken weet je misschien niet hoe je deze drukke periode doorkomt. Geen zorgen, voor wand- en plafondafwerking bent u nu op het juiste adres. Benieuwd hoe onze samenwerking er van begin tot eind uit gaat zien? Lees mee met onze stappen en leer!

De oriëntatiefase

In de oriëntatiefase verzamel je informatie omtrent de beste afwerking voor jouw muren en plafonds. Onze adviseurs helpen je hier graag bij zodat je precies weet wat het beste aansluit op jouw woning. Samen kunnen we kijken naar het moment waarop onze stukadoors langskomen zodat je hierop kan anticiperen met jouw planning. Afhankelijk van een bestaande planning kunnen wij ook samen met jou bepalen wanneer wij de muren en plafonds komen afwerken. Bijvoorbeeld latex spuiten wanneer de timmerman de vloer heeft gelegd of dunpleister aanbrengen wanneer de keuken staat. Wij denken hierin graag met je mee.

Vierkante meters berekenen

Om een goede prijs af te kunnen geven, is het belangrijk dat wij het aantal vierkante meters ontvangen waarmee onze stukadoors voor jou aan de slag mogen. Voor het plafond kan je het vloeroppervlak aanhouden. Door de breedte met de lengte te vermenigvuldigen weet je het aantal vierkante meters. Voor wat betreft de wanden tel je alle lengtes bij elkaar op en vermenigvuldig je deze met de hoogte. Omdat wij een indicatie afgeven van de mogelijke kosten voor dunpleister/gipspleister en/of afwerken met latex, kan je ramen en deuren buiten beschouwing laten. Wanneer je akkoord gaat met de eerste prijsindicatie ontvangen wij graag de plattegronden zodat wij de laatste prijs voor de opdrachtbevestiging kunnen vaststellen. Wanneer onze stukadoors aan de slag gaan, zal op locatie nog een laatste nameting worden gedaan welke tezamen met de vierkante meterprijs de uiteindelijke factuur zal vormen.

De offerte

Na een gedegen onderzoek wat voor jouw situatie het beste is en advies van onze adviseurs kan je ervoor kiezen om een offerte op te laten maken. Wij hebben hiervoor speciaal een offertemodule ontwikkeld zodat je snel en eenvoudig een prijsindicatie kunt ontvangen. Je kiest het soort bouw, het type woning, de gewenste dienst, het aantal vierkante meters, de gewenste start- en opleverdatum en voegt de plattegrond bij indien voor handen. Heb je al gedacht aan groepskorting? Als jij samen met je nieuwe buren voor VDM Afbouw en Onderhoud kiest, kan je €1,00 korting per vierkante meter krijgen bij een afname van 1000m2 of meer. Dien je offerte aanvraag in en onze adviseurs komen er snel bij jou op terug.

Update opleverdatum

Communicatie is van belang om ervoor te zorgen dat onze werkzaamheden zo soepel mogelijk kunnen aanvangen bij jouw nieuwe woning. Daarom is het belangrijk om ons op de hoogte te houden van de opleverdatum. De gewenste startdatum is wat ons betreft dan ook niet in beton gegoten, maar naarmate de bouw vordert zal de hoofdaannemer meermaals een prognose geven voor een nieuwe opleverdatum. Wanneer je deze informatie met ons deelt, kunnen wij hier rekening mee houden in onze planning. Door dit te delen, help je indirect andere huiseigenaren zodat wij hier goed omheen kunnen plannen. Zo is iedereen geholpen en kan iedere huiseigenaar op het voor hem of haar juiste moment genieten van een mooi gestuct en/of gespoten woning.

Definitieve opleverdatum

JEen belangrijke mijlpaal in jouw leven als huiseigenaar is de sleuteloverdracht van jouw nieuwe woning. Dit betekent ook gelijk dat je jouw eigen agenda en afspraken met alle betrokkenen definitief kunt gaan maken. Voor ons werk is het belangrijk dat de ruimte leeg en bezemschoon is. Wij kunnen niet tegelijk met de timmerman die de vloer komt leggen werken, maar bijvoorbeeld wel weer als deze is geweest. Onze adviseurs denken hierin graag met je mee wanneer het de beste tijd is voor onze stukadoors om langs te komen. Zo proberen wij jou te ontzorgen in een periode waarin veel samenkomt en geregeld moet worden.

Uitvoeringsdatum

Als jouw gemaakte planning soepel verloopt, komen wij op de afgesproken datum langs om jouw nieuwe woning nog mooier te maken. Met behulp van de checklist weet jij exact hoe jouw ruimte voor onze stukadoors moet worden opgeleverd zodat zij snel en zorgvuldig aan de slag kunnen. Graag ontvangen wij bij aanvang nog de huissleutel met bij voorkeur een label eraan zodat sleutels niet verwisseld kunnen raken.

Gedurende het werk heeft iedereen zijn eigen taak waardoor het werk efficiënt kan worden volbracht. Heb je gedurende de werkzaamheden nog vragen? Stel deze dan gerust. Kies hier wel het juiste moment voor, omdat het werk de nodige concentratie vergt en die verstoren zou nadelig zijn voor het eindresultaat.

Verwachten we in dit stadium nog iets van u?
Nou, eigenlijk doen we dat. Naast het nemen van de voorzorgsmaatregelen verwachten wij bij aanvang van de werkzaamheden een huissleutel te krijgen. Bij voorkeur voorzien van een sleutellabel met uw naam en adres, zodat wij uw sleutel kunnen onderscheiden van andere huissleutels. Uiteraard is het overhandigen van de sleutel slechts tijdelijk en krijgt u de sleutel na afronding van de werkzaamheden weer van ons terug. Een ander verzoek van ons is tijdens de werkzaamheden niet constant binnen te lopen. Dit klinkt misschien wat vreemd aangezien het om uw eigen huis gaat maar het is voor uw eigen bestwil. Soms komt het voor dat mensen die van nature wat minder vertrouwen hebben behoorlijk ongerust kunnen worden.

Hierdoor kunnen zij de neiging hebben (vaak goedbedoeld) om vaak of zelfs de hele dag aanwezig te zijn. Realiseer je dat door vaak langs te komen je constant naar een product kijkt dat nog niet af is. Hierdoor maak je je alleen maar meer zorgen. Ergens is dit begrijpelijk. Als je een schilderij laat maken door een schilder en je beoordeelt het schilderij halverwege van het eindresultaat dan maak je je nog meer zorgen en ben je altijd teleurgesteld. En door constant over onze schouder mee te kijken en oordelen te vellen, oefen je (onbedoeld) druk uit op de specialisten zodat ze onbewust meer met jou bezig zijn dan met je muren en/of plafonds. Dit is niet goed voor de kwaliteit. In feite zal de wet van Murphy onbedoeld van kracht worden. Heb vertrouwen en laat je verrassen en verbazen door het eindresultaat!

Oplevering

Het laatste onderdeel is voor jou hoogstwaarschijnlijk het leukste onderdeel. Na het allereerste contact is daar het moment van oplevering. De ruimte wordt schoon opgeleverd zodat je goed kunt kijken naar het eindresultaat. Samen met jou lopen we door de ruimte heen waar onze vakmannen aan de slag zijn geweest. Dit is het moment om kritisch naar de afwerking te kijken en eventuele vragen en/of opmerkingen met ons te delen. Vanzelfsprekend is dit niet de enige mogelijkheid om vragen te stellen of feedback te delen. In het vervolggesprek is hier ook nog alle ruimte voor.

Telefonisch vervolggesprek

Na de oplevering nemen wij nog eenmaal telefonisch contact met je op. Ons streven is om dit binnen een dag te doen. Tijdens dit telefoongesprek is er voor jou ook nog alle gelegenheid om jouw ervaringen met ons te delen. Heb je alles als positief ervaren of zijn er nog punten die wij verder kunnen optimaliseren? Wij vernemen dit graag in het vervolggesprek zodat wij onze service en werkzaamheden hier, indien nodig, op kunnen aanpassen voor een nog betere klanttevredenheid. Gedurende dit gesprek zullen wij ook kort de factuur bespreken welke je vervolgens via de mail van ons ontvangt.

Jouw ervaring in recensievorm

In het telefoongesprek hebben we jouw ervaringen al besproken, maar wij zouden het fijn vinden als dit ook in een online review kan worden verwerkt. Door een online review te schrijven, help je huiseigenaren bij het maken van hun keuze voor ons als stukadoorsbedrijf. De kans is groot dat ook jij de reviews hebt gelezen alvorens met onze adviseurs contact op te nemen. Er zitten geen richtlijnen aan het schrijven van een review, zolang het maar een echte ervaring met VDM Afbouw en Onderhoud is. Na afronding van het project zullen wij een link delen zodat jij een review kunt schrijven. Alvast bedankt voor je tijd om een review te delen met ons en andere huiseigenaren.

Lees hieronder de
reviews van onze online klanten.

Alles keurig

Alles netjes gemaakt en afgewerkt en daarna alles opgeruimd, kortom 100% tevreden
- Schijndel

Zeer positief

Mijn nieuwe woning in Helmond, stucen en laten schilderen.Perfecte afwerking, goede communicatie dus zeer tevreden.Komen afspraken na.
- Helmond

Fijne ervaring

Een zeer prettige ervaring en herinnering hebben wij overgehouden aan een team vaklieden die ons huis volledig strak hebben afgewerkt. Een plotselinge kleurverandering in het werk werd ook niet moeilijk over gedaan. Wij zijn erg blij met het resultaat.
- Veldhoven

Geweldig

Tijdens onze verbouwing zijn wij opzoek gegaan naar een stukadoorsbedrijf meerdere bedrijven late kome en uiteindelijk voor vdm gekozen ze hebbe ons hele huis gestuct en voorzien van latex de mannen die werkzaam zijn bij vdm waarborgen de kwaliteit van het werk ze hebbe supper netjes gewerkt tot in de kleinste details is alles netjes afgekit alles netjes opgeruimd en mooi schoon opgeleverd zeer tevrede over het werk wat ze bij ons gemaakt hebbe en het contact liep heel soepel en komen der afspraken na allemal een heele positieve ervaring ik zouw ze zeker aanraden aan famille en vrienden
- Amerzoden

Zeer goed bedrijf

Hoi vdm bij deze weg nogmaals bedankt het werk is heel mooi en naar wens opgeleverd onze nieuwbouw woning is prachtig geworden vdm komt hun woord na en afspraken bij ons heeft ven het stucwerk en schilderwerk gedaan toppers succes bij de buren
- Goirle

Geweldig !

Het stucwerk was echt top !
- Oss

Top bedrijf

Top bedrijf! Komt hun woord naar. Voor Stuc werk de beste
- Denbosch

Zeer tevreden

Zeer tevreden over het werk wat vdm heeft gedaan zeer vriendelijk komen afspraken na al met al heel te vrede bij ons huis hebben ze het stucwerk verfspuiten gedaan succes bij onze buren
- Eindhoven

Mooi resultaat met wat kanttekeningen

Jim en zijn team hebben bij ons in Huissen een groot deel van onze nieuwbouwwoning afgewerkt. Het algemene beeld is goed. Met name met het stucwerk zijn we tevreden.Ik moest als klant toch wel zeker 2 keer sterk aan de bel trekken wat betreft het verven. Of dat nou komt door lage temperaturen, veel vocht, communicatie misverstand dat terzijde maar de nacontrole mag wel iets beter. Zelf kon ik niet de ideale situatie creëren in het huis, want ik woonde te ver weg.Wat ik fijn vind aan Jim is dat hij ook dingen snel oplost als je deze aangeeft en zelfs desnoods persoonlijk langskomt om puntjes op de i te zetten. Zonder teveel gezeur.Echter, zelfs nu (2 dagen na oplevering) vinden we een aantal (4-5) kleine punten waar het net niet helemaal lekker is geverfd, die we toch nu zelf moeten oplossen. Ook de problemen met de kit in de kozijnen waren eigenlijk niet te verklaren door externe factoren. Dus vandaar geen 5 maar 4 sterren.Ik zou Jim aanbevelen, maar zou wel zelf goed en vaak controles uitvoeren en zelf de juiste situatie beheren in het huis (temperatuur/vochtigheid etc).
- Huissen

Vakkundig en klantgericht

Jim is een zeer klantgerichte vakman. Samen met zijn team fixen ze op professionele en snelle wijze de werkzaamheden in huis (dunpleisteren, op kleur schilderen, trap schilderen, zolderplaten afwerken). Tijdens de klusperiode liggen de lijntjes kort en wordt er snel geschakeld.Kortom: aanrader!
- Gilze-Rijen

Zeer goede ervaring!!

Vakwerk! Denken goed mee, zetten stapje extra. Onze woning is recent opgeleverd. Wij zijn zeer tevreden!
- Veldhoven

Vakwerk!

Jim en zijn team hebben onze hele woning voorzien van dunpleister op de wanden en traditioneel stucwerk op de plafonds. Ook hebben ze al het schilderwerk gedaan. Ze komen binnenkort nog langs om de trappen nog af te werken.Jim is een toffe kerel die staat voor zijn werk en zijn afspraken nakomt. Alles gebeurt in goed overleg en er wordt erg goed meegedacht.Ik zou VDM dan ook zeker aanraden als je een strakke en nette woning wilt! Als ik in de toekomst iemand nodig heb kom ik weer terug bij VDM!
- Gilze

Prachtig werk geleverd in onze woonkamer waar anderen niet aan durfden beginnen

Onze hal en woonkamer een nieuwe kleur geven was vanwege de slechte ondergrond geen simpele klus van verven, in overleg met Jim uiteindelijk de hele oude ondergrond verwijdert en netjes bijgewerkt waar nodig voordat Jim met de kwast en roller aan de slag kon. Maar wat werkt die man nauwkeurig zeg, randjes afplakken, kitspuit erbij en uiteindelijk een strak resultaat waar wij nog jaren met plezier naar kijken. Dit was zeker niet de laatste klus die wij VDM laten doen.
- Eindhoven

Prima contact, zeer net stuc en schilderwerk!

Goed contact met Jim, ze hebben op tijd en volgens afspraak onze hele huis gestuckt en geschilderd. Zeer netjes en precies werk afgeleverd. Top mannen! Bedankt nogmaals
- Tilburg

Uitmuntend

Onze nieuwbouwwoning is nu een plaatje. De wanden, sommigen in kleur, de plafonds, trap en zolderplaten zijn allemaal heel mooi strak en gelakt. Dankzij Jim en zijn fantastisch team. Heel erg blij dat we jullie de opdracht gegeven hebt. Ga zo verder!
- Roermond

Hele prettige ervaring!

Jim en zijn team hebben al onze plafonds en muren in ons nieuwbouw huis glad gemaakt en een mooie kleur gegeven. Ondanks een aantal tegenslagen (overmacht) werd ervoor gezorgd dat onze planning geen vertraging opliep. Jim is erg klantgericht en blijft positief!
- Goirle

Proffesioneel en vriendelijk

VDM Afbouw en Onderhoud heeft bij mij alle plafonds geschilderd. Alles wat netjes afgedekt en klus binnen paar uur klaar. Proffesioneel en vriendelijk. Echte aanrader.
- Eindhoven

Vakwerk

Vakmanschap!
- Dordrecht

Goed werk geleverd

Een duidelijk en overzichtelijk voortraject met een mooi eindresultaat.
- Stevensweert

Top werk met een uitmuntende service!

Als u opzoek ben naar een betrouwbare vakman bent u bij Jim en zijn team aan het juiste adres. Van het aannemen van de opdracht tot aan het uitvoeren van de opdracht hebben wij een prettige heldere, snelle en duidelijke communicatie ervaren met Jim en zijn team. Het resultaat is prachtig. Mochten wij in de toekomst onderhoud nodig hebben aan ons schilderwerk kiezen wijn 100% opnieuw voor deze betrouwbare vakmannen!
- Son en Breugel
102 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10