Verfspoelwater op een verantwoordelijke manier verwerkt

VDM Afbouw en Onderhoud zet een extra stap qua verduurzaming door gebruik te maken van het duurzame initatief van Clean Water Global. Een oplossing dat zich inzet om verfspoelwater van spuitapparatuur en andere verftools op een juiste manier te verwerken. Vandaag de dag komt merendeel in onze riolering terecht en uiteindelijk daarmee in ons oppervlaktewater en drinkwater doordat spoelwater van spuitapparatuur door de toilet word gespoeld op locatie bij de opdrachtgever. Bij VDM Afbouw en Onderhoud gebeurt dat niet meer en maken wij een einde aan milieuvervuiling door verfspoelwater.

De voordelen van Clean Water Global

Iedere dag worden veel nieuwbouwwoningen door schildersbedrijven voorzien van een laag verf op de kozijnen, deuren of de muren. In plaats van de materialen om te spoelen in de gootsteen en te dumpen in het het toilet streeft Clean Water Global ernaar dat al dat vervuilde water wordt ingezameld zodat het op een juiste manier kan worden verwerkt. Door te werken met inzamelpunten, worden er geen onnodige verkeersbewegingen gemaakt om al het vervuilde water op te halen. Via speciale filtersystemen worden de schadelijke elementen eruit gefilterd en kan het verfspoelwater via biologische filtersystemen verder worden gezuiverd. Via deze milieubewuste oplossing probeert VDM Afbouw en Onderhoud een bijdrage te leveren aan de zorg voor mens en milieu.

Wat doet VDM Afbouw en Onderhoud nog meer?

Naast het afvoeren van ons verfspoelwater, doen wij nog meer om onze voetafdruk te verkleinen. Zo proberen wij altijd nieuwbouwwoningen te combineren (burenkorting), zodat onze vakmannen gecombineerd aan een klus kunnen werken. Daarnaast kiezen wij bewust voor een gecentreerd werkgebied en bedienen wij niet heel Nederland. Een belangrijke ontwikkeling die wij al jaren hanteren, is het schilderen en spuiten met watergedragen verven. Wij schilderen niet met verven op alkydhars (terpentinebasis), maar uitsluitend met oplosmiddelarme verven die ook beter zijn voor de gezondheid van onze vakmannen. VDM Afbouw en Onderhoud is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Wanneer duurzaamheid toegepast kan worden zonder in te leveren op de kwaliteit die onze klanten van ons gewend zijn, doen wij dit zeker

Lees hier meer over clean water global