Stucwerk als basis voor decoratieve afwerkingen:
verf, behang en meer

Het stucen van wanden en plafonds is een veel gekozen alternatief voor behang of juist als voorbereiding voor behang. Doordat stuc een egale laag vormt, worden alle oneffenheden netjes weggewerkt en zie je ook geen naden welke je wel weer bij een behang hebt. Met stucwerk kan er een vele malen dikkere laag worden opgezet dan bij dunpleister, wat het uitermate geschikt maakt om bestaande wanden behangklaar te maken of oud stucwerk te vervangen voor egaal stucwerk. Het pleisterwerk kan direct, of nadat het is aangebracht, in elke kleur worden afgewerkt zodat dit perfect matcht met de rest van het interieur. VDM Afbouw en Onderhoud heeft de stukadoors in huis die je helpen bij het strak stucen van jouw muren en plafonds.

stucwerk voor je muren

Ontdek de voordelen van stucwerk voor je muren en plafonds

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van stucwerk voor de afwerking van wanden en plafonds. Het traditionele stucwerk is een mengsel van cement, kalk en zand en vormt een egale laag op muren en plafonds. Een egale laag betekent dat er geen naden zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld bij een behang. Een ander groot voordeel van stucwerk is dat dit eenvoudig te herstellen is. Waar een scheur of beschadiging in behangpapier niet te herstellen is, kan stucwerk gemakkelijk worden hersteld en in de juiste kleur worden bijgewerkt. Ook is het schoonmaken van stucwerk eenvoudig. Als laatste is het grote voordeel van stucwerk dat dit in combinatie met plafondlijsten en sierlijsten als een geheel kan worden gemaakt. De voordelen van stucwerk ten opzichte van andere muurafwerkingen zijn enorm.

Muur stucen en waar je op moet letten

Een strakke muur met behulp van stuc vraagt om ervaring. Onze stukadoors hebben vele jaren én vele vierkante meters ervaring met het aanbrengen van stucwerk. Met 100% klanttevredenheid ben jij dus verzekerd van het beste eindresultaat. Voordat een muur kan worden gestuct, is een goede voorbereiding essentieel voor een strak eindresultaat. Wij zorgen ervoor dat hele grote gaten voor aanvang worden gerepareerd en dat de muren en/of plafonds zijn schoongemaakt en voorbehandeld met een voorstrijk zodat het stuc goed hecht op de ondergrond. Voor jezelf is het belangrijk om te bepalen welke afwerking je wilt hebben. Kies je voor glad of wil je juist een lichte korrel die het gevoel van spachtelputz geeft? Iedere vorm van afwerking heeft zijn eigen kenmerken en het is belangrijk dat jij de afwerking kiest waar jij jarenlang van kunt genieten.

Plafond stucen: kies voor een mooi geheel

Muren stucen is bij iedereen wel bekend. Dit is dan ook de meest gekozen vorm van stucwerk. Echter het plafond kan ook als een strak geheel worden gestuct. Het spackplafond met de grote opvallende V-groeven tussen de verschillende delen, toveren onze vakmannen om tot een egaal vlak dat in lijn is met de wanden. Deze strakke afwerking maakt dat het plafond prettig wordt om naar te kijken en geeft de woning een extra moderne look & feel. Net als bij een muur stucen, kan het plafond ook in iedere gewenste kleur worden afgewerkt. Kosten plafond stucen zijn gelijk aan de muur. Ondanks het specialistisch werk is, kunnen onze stukadoors dit in hetzelfde tijdsbestek realiseren als bij muren. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de lichtval op het plafond anders is dan bij een muur. Hierdoor kan een kleur anders uitvallen dan wanneer deze op de wand wordt gebruikt. Laat je adviseren door onze adviseurs voor het strakste eindresultaat.

kies voor een mooi geheel stucwerk

Stucwerk voor bestaande bouw

Stucwerk, ook wel pleisterwerk genoemd, is het alternatief voor dunpleister. Dunpleister is een alternatieve methode welke met spuitmachines wordt aangebracht en vandaag de dag vrijwel altijd wordt toegepast in nieuwbouwwoningen. Doordat stucwerk zich leent voor elke ondergrond, ongeacht de staat ervan, passen wij dit veelal toe in bestaande woningbouw en commerciële omgevingen. Het voordeel van traditioneel stucwerk, is dat dit ook over bestaand stucwerk kan worden toegepast wanneer deze nog in goede staat verkeerd. Met behulp van stucwerk kunnen grote oneffenheden in muren en plafonds worden weggewerkt. Dit proces kan dan ook worden ingezet om een muur behangklaar te maken. Het eindresultaat is altijd een strak en streeploos en dat zorgt voor extra fijn wonen.

De kosten van het stucen van een muur of plafond: waar moet je rekening mee houden?

Om te weten welke kosten je kunt verwachten bij het stucen van een muur of plafond, is het belangrijk om te weten om hoeveel vierkante meters het gaat en ook of er nog een afwerking volgt nadat het stuc is aangebracht. Stucwerk kan standaard in een kleur worden aangebracht of na afloop worden geschilderd of gespoten met behulp van latex spuiten. Om uiteindelijk tot de juiste offerte te komen, doorlopen wij diverse stappen waarin wij jou meenemen in het proces om beter te begrijpen waarop een prijs is gebaseerd. Een offerte creëren wij razendsnel op basis van het aantal vierkante meters zodat jij direct weet waar je aan toe bent.