Binnenschilderwerk

Een nieuwe verflaag op deuren en kozijnen kan een interieur al een heel andere look geven. De schilders van VDM Afbouw en Onderhoud zijn gespecialiseerd in het schilderen van niet alleen al jouw houtwerk binnen, maar ook in het sauzen van muren en plafonds. Schilderen is een vak, een die wij ons al jaren eigen hebben gemaakt. Met een goede voorbereiding qua schuur- en plamuurwerk en professioneel schilderwerk ben jij verzekerd van een strak eindresultaat. Naast schilderwerk binnen adviseren wij huiseigenaren ook bij het gebruik van kleuren.

Nieuwbouwtrap spuiten

Kies voor een strak afgewerkte nieuwbouwtrap in iedere gewenste kleur voor het mooiste resultaat.

Muur en plafond schilderen

Een plafond of muur verven zonder strepen is onze specialisme. Het alternatief voor latex spuiten.

NIEUWBOUW MUREN VERVEN

Een nieuwe woning betekent beginnen met een leeg canvas. Jij bepaalt helemaal zelf hoe je wilt.

Kleuradvies

Laat onze adviseurs je helpen bij het maken van de juiste keuze voor kleuren en combinaties.

Het schilders-technische aspect

Hierbij letten wij op:

  • Eventuele vocht- en constructieproblemen
  • Welk verfsysteem we moeten aanbrengen op de te behandelen onderdelen
  • Of de kitvoegen tussen het houtwerk en het glas nog in goede conditie zijn
  • Of er geen openstaande verbindingen zijn

Het esthetische aspect

Hierbij kijken we naar de specifieke wensen van de opdrachtgever:

  • De kwaliteit die de opdrachtgever verwacht van het schilderwerk.

  • De glansgraad (mat/zijdeglans/halfglans/hoogglans).
  • De afwerking. Moet alles mooi strak zijn of juist een structuur hebben (bijvoorbeeld door het gebruik van kwarts-structuurverf)?

Bij het binnenschilderwerk in bewoonde woningen en bedrijfsruimtes die in gebruik zijn, proberen wij de overlast tot het minimale te beperken. Aan het einde van de dag wordt de werkplek altijd netjes opgeruimd. Liever in de avonduren of zelfs het weekend? Wij denken graag met je mee.

Duurzame verven beter voor mens en milieu

Onze schilders werken vandaag de dag alleen nog maar met oplosmiddelarme verven. Vroeger waren deze lakken niet zo sterk als verf op terpentinebasis; ook wel alkydverf genoemd. Vandaag de dag zijn deze niet meer van elkaar te onderscheiden. Een bijkomend voordeel is dat verven op waterbasis ook niet vergelend zijn bij lichte kleuren én dat deze ook nog eens geurarm zijn. Naast dat je de verf nauwelijks ruikt, droogt deze daarbij ook nog eens sneller. Zo kan een ruimte eerder in gebruik worden genomen en kan jij sneller genieten van jouw opgefriste woning!

Jouw huis schilderen binnen?

Een nieuwbouwwoning kan te klinisch ogen door het vele gebruik van wit. Een bestaande woning kan daarentegen weer veel te druk zijn qua kleuren of juist vergeeld door het jarenlang erin leven. Een verandering van kleur of opfrisbeurt van het houtwerk en de muren/plafonds is dan vaak verstandig om te doen. Het schilderen van kozijnen en deuren, maar ook muren en plafonds, is vaak een lastige klus. Onze adviseurs helpen jou hier graag bij. Naast het traditionele schilderwerk aan muren, plafonds, deuren, kozijnen en trappen zijn wij ook gespecialiseerd in lak spuiten en latex spuiten. Dit laatste is een alternatief voor het traditionele muren sauzen..

Goed schilderwerk begint bij een goede voorbereiding

Voordat deuren en kozijnen en ander houtwerk binnenshuis worden voorzien van een eindlaag is het belangrijk dat deze eerst goed worden voorbereid. Dit betekent in veel gevallen dat alles netjes wordt opgeschuurd en bij eventuele oneffenheden wordt geplamuurd. Indien nodig voorzien wij deze van een primer als goede basis voor onze professionele lakken die zorgen voor een duurzaam eindresultaat waar je jarenlang van kunt genieten.