Bij de inrichting van een nieuwbouwwoning komt veel kijken. Zowel voorafgaand aan het klussen alsook tijdens het klussen. Niet alleen op het gebied van de keuze voor meubels, maar ook de toepassing van kleuren op muren en plafonds. Doordat dit nieuwbouw muren verven in tegenstelling tot nieuwbouw kozijnen veelal grote oppervlaktes zijn, is het een tijdrovende klus en ook een die veel energie kost om het perfecte resultaat neer te zetten.

Plafonds schilderen

Plafonds van nieuwbouwwoningen kunnen opgeleverd worden met kaal beton, maar zijn in vrijwel alle gevallen voorzien van stucwerk in de vorm van spack pleisterwerk. In tegenstelling tot een gladde muur heeft dit juist een korrelstructuur. Het nieuwbouw muren verven van een plafond met een roller of kwast en een trap heeft als nadeel dat het een belasting is op het lichaam en levert bijna nooit get gewenste resultaat op. De moeilijkheidsgraad bij het aanbrengen van verf bij een nieuwbouw woning is dusdanig hoog, dat er vaak voor wordt gekozen om dit uit te besteden aan een schildersbedrijf. Afhankelijk van de situatie (wel of niet al in gebruik genomen) maken wij gebruik van latex spuiten. Een techniek die zorgt voor een strak en streeploos eindresultaat, zelfs bij een structuur.

Nieuwbouw muren verven

Een nieuwe woning betekent beginnen met een leeg canvas. Jij bepaalt helemaal zelf hoe je wilt dat jouw nieuwe onderkomen eruit komt te zien. Vanuit de bouw wordt een nieuwbouwhuis standaard met behangklare muren opgeleverd. Een ondergrond die na het primer aanbrengen, afgewerkt dient te worden met een behang of stucwerk in de vorm van dunpleister. Deze gladde muren hebben vaak oneffenheden die je niet direct kunt overschilderen. Het verven van wanden in een nieuwbouwwoning kan dus pas wanneer de muur is afwerkt met een glasvezelbehang of stucwerk.

Nieuwbouw schilderen

VDM Afbouw en onderhoud is het totaalbedrijf wanneer het gaat om de afwerking van jouw nieuwe thuis. Naast het nieuwbouw schilderen van wanden en plafonds, zijn de schilders van VDM ook gespecialiseerd in het verven van kozijnen, deuren, binnendeuren, trappen, maar ook dakplaten op zolder. Afhankelijk van de aanwezige grondlaag, bijvoorbeeld alleen grondverf of primer, zorgen wij voor de perfecte afwerking doordat wij schilderen middels lak spuiten. Een techniek waarbij er door de schilder niet wordt geschilderd met een kwast en roller om de verf aan te brengen, maar middels airless spuiten. Net als bij het schilderen van wanden, wordt de verf egaal aangebracht waardoor het eindresultaat van het schilderwerk gegarandeerd strak is. De verf is net zo kras-en slijtvast als wanneer de schilder een kwast of roller gebruikt. Afhankelijk van de situatie kunnen wij uiteraard ook altijd nog voorzien in het schilderen met de traditionele kwast en roller.

Prijs nieuwbouw muren verven

Wanneer de aannemer de nieuwbouwwoning officieel vrijgeeft, is het aan jou als nieuwe bewoner om ermee aan de slag te gaan. Komt er een (glasvezel)behang op die betonnen muren die behangklaar zijn of mag de schilder gaan schilderen na het bepleisteren? VDM Afbouw en Onderhoud voorziet in het totaalpakket. Of het nu de muren en plafonds betreft of de deuren en de trap. Het enige wat jij hoeft te doen, is kiezen voor de juiste kleuren en middels een offerte een aanvraag te doen voor jouw nieuwbouwwoning om te weten wat het kost. Na akkoord gaat onze schilder aan de slag met schrob- en dekvaste latex of kras- en slijtvaste verf om van jouw huis een nieuwe thuis te maken.

Werken volgens het “Vertrouwd Afgebouwd” keurmerk

Een ruimte is pas echt af wanneer deze na het schilderen het “Vertrouwd Afgebouwd” keurmerk draagt. Een keurmerk in het leven geroepen door onszelf in samenwerking met onze vakmensen. Aan de hand van een checklist bepalen wij of een woning dit keurmerk kan krijgen en zorgen wij hiermee voor een 100% klanttevredenheid. Dit begint bij de aanvraag van een offerte en stopt wanneer jij zorgeloos in jouw mooi afgewerkte woning kan wonen.