Schuine kant zolder latex spuiten

De zolder van jouw nieuwe woning is of wordt waarschijnlijk afgewerkt met bruine dakplaten van spaanplaat. Deze vezelplaat is mooi voor de afwerking, maar niet mooi om te zien. Doordat dit een sterk zuigende ondergrond is, is dit vaak erg lastig om te schilderen. Gezien de plafondplaten dicht bij het dak zelf zitten, is het belangrijk dat deze met een vochtregulerende primer worden voorbehandeld en vervolgens met een dampdoorlatende latex worden afgewerkt. Latex spuiten biedt hierin de uitkomst en zorgt altijd voor een egaal resultaat. Om dit te bereiken, zorgen wij er eerst voor dat alle gaatjes in de plafondplaten met een krimpvrije vuller worden opgevuld en worden naden en kieren met een flexibele en overschilderbare acrylaatkit gedicht. Afhankelijk van de toepassing van de zolder is dit laatste altijd optioneel.

Klasse A afwerking

Wanneer de zolder perfect afgewerkt moet worden omdat deze bijvoorbeeld als slaapkamer of kantoor wordt gebruikt, adviseren wij om voor Klasse A te gaan. Alle gaatjes, kieren en naden worden afgewerkt voor een egaal geheel.

Klasse B afwerking

Bij Klasse B is de toepassing van de zolder vaak functioneel als bijvoorbeeld opslagruimte. Gaatjes, kieren en naden hoeven niet te worden afgewerkt, als de plafondplaten maar voorzien zijn van een beschermende laag in kleur.