Altijd een strak resultaat met lak spuiten

Het aanbrengen van een lak met behulp van een spuitmachine zorgt voor een strak eindresultaat, iedere keer weer. Lak spuiten, ook wel verf spuiten genoemd, doen wij met behulp van een Graco-spuitmachine. De hoge druk verneveld de verf op het oppervlak en zorgt voor een strak egale afwerking. Door te kiezen voor hoogwaardige verven is het oppervlak direct kras- en stootvast afgewerkt. Wel zo fijn in een huis waar je dagelijks in leeft. Zo ontzorgen wij jou niet alleen bij het aanbrengen, maar ook in de jaren daarna.

Wat is lak spuiten
of verf spuiten?

Lak spuiten is een veelgebruikte techniek als alternatief voor het traditionele schilderen met kwast en roller. Verf spuiten op oppervlakken als deuren en kozijnen gebeurt met een spuitmachine en is sneller met vrijwel altijd een strakker eindresultaat. Ieder oppervlak wordt eenmaal behandeld met een primerlaag voor een robuuste ondergrond en vervolgens afgewerkt met een afwerklaag. Airless verf spuiten is dusdanig efficiënt dat iedere laag gelijkstaat aan twee lagen met een kwast of roller. Die lastige klus van het schilderen van kozijnen, deuren, plinten, trappen etc. wordt met lak spuiten een stuk eenvoudiger. Wij helpen hier graag bij!

Wat zijn de voordelen van lak spuiten?

 • Snel en efficiënt
 • Mooie en strakke vloeiing

 • Overal perfect dekkend

 • Kras- en slijtvaste verflaag

 • Sneldrogende en niet vergelende verf

 • Grotere laagdikte

Hoe gaat lak spuiten
in zijn werk?

Lak spuiten is perfect om jouw huis in korte tijd een transformatie te geven. Het is echter helaas geen wondermiddel en het proces voorafgaand aan het afwerken is dan ook nog altijd nodig. Het voorbehandelen van je deuren en kozijnen is identiek aan het voorbehandelen voor traditioneel schilderwerk. Kleine gaatjes moeten worden gedicht, objecten moeten worden geschuurd en eventuele kieren moet worden gekit. VDM Afbouw en Onderhoud zorgt met plezier voor de juiste voorbereiding.

Wanneer het af te werken object is voorbehandeld, is het aan ons om deze verder af te werken. Wij brengen indien nodig een primerlaag aan en werken deze af met een sterke afwerklaag. Het grote voordeel van verf spuiten is dan ook dat wij efficiënter kunnen werken. Naast snel en efficiënt werken, is de verdeling van de verf en de laagdikte ook een groot pluspunt. Denk maar eens aan die grote binnendeur waar je na afloop ziet dat op sommige plekken de verf dunner is aangebracht. Een laag staat gelijk aan twee keer schilderen. Doordat wij vaak twee lagen aanbrengen, krijg je een hoogwaardige afwerking met een mooie egale afwerking zonder strepen of structuur.

Voor het verf spuiten maken wij gebruik van hoogwaardige lakken. Wij werken uitsluitend met watergedragen coatings. Doordat deze snel drogen en geurarm zijn, kan iedere ruimte vrijwel direct weer in gebruik worden genomen. Deze verfsystemen zijn kras-en slijtvast en toepasbaar op tal van objecten door de gehele woning.

Deze verven zijn verkrijgbaar in mat of zijdeglans en zijn, doordat ze watergedragen zijn, kleurecht en niet vergelend. Vooral bij lichte tinten zijn deze eigenschappen erg belangrijk. Onze lakken zijn beschikbaar in alle kleuren. Laat je geheel vrijblijvend adviseren door onze adviseurs.

VDM Afbouw en Onderhoud zorgt voor een soepel lopend project van begin tot eind. Wij doen dit in heel Noord-Brabant, maar ook daarbuiten in Limburg, Gelderland en Utrecht. Als specialist op het gebied van lak spuiten, is jouw interieur bij ons in goede handen. Zonder gebruik te maken van een spuitcabine kunnen wij op locatie lak spuiten. Voorwaarde is wel dat deze ruimte leeg is, zodat onze vakmensen snel en efficiënt kunnen werken.

Welke objecten/onderdelen spuiten wij:

 • Binnendeuren

 • Kozijnen
 • Radiatoren
 • Plinten
 • Trappen
 • Keukenkastjes

 • Vloeren
 • Houten verandaplafonds

Werken jullie helemaal niet met kwast of roller?

Wij zijn groot voorstander van lak spuiten vanwege het feit dat jij weer snel van jouw woning kunt genieten. Toch is het niet altijd mogelijk om verf te spuiten omdat de ruimte bijvoorbeeld niet leeggehaald kan worden. In dat geval verzorgen wij ook gewoon traditioneel schilderwerk. Voordat wij een van de eerste bedrijven in Nederland waren die gebruikmaakte van airless verf spuiten, schilderde onze vakmensen gewoon met kwast en roller. Diezelfde vakmensen werken nog altijd bij VDM Afbouw en Onderhoud en doen dit nog altijd met grote regelmaat. Wij denken graag met jou mee om een oplossing te verzorgen die aansluit op jouw situatie.