Dunpleister nieuwbouw muren

Wanneer nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd, worden muren behangklaar opgeleverd. Behangklaar opleveren betekent dat de wanden strak genoeg zijn om te behangen. Echter zijn deze niet vrij van oneffenheden welke soms door het behang heen zichtbaar zijn. Dunpleister is voor dit soort muren de perfecte oplossing als het om een strakke afwerking gaat. Eventuele oneffenheden worden door de pleister opgevuld of egaal gemaakt. Het traditionele stucwerk, wat in veel gevallen prijziger is, maakt plaats voor een relatief nieuwe manier van afwerken. De techniek is echter tientallen jaren oud, maar de toepassing de laatste jaren in opmars. Naast behangklare muren, worden plafonds in nieuwbouwwoningen vaak afgewerkt met een korrel laag op de betonnen ondergrond. Dit wordt spack plafond genoemd en zorgt voor een egale laag structuur die scheuren tegengaat en helpt egaliseren.

Wat is dunpleister?

Wat is dunpleister?

Het grote voordeel van dunpleister, ook wel spuitpleister genoemd, is de manier van verwerken. Deze kant-en-klare egalisatiepleister zorgt voor een schitterend strak eindresultaat. In tegenstelling tot traditioneel stucwerk met gips, kan deze pleister machinaal worden aangebracht. Dit betekent dat met behulp van een airless pleister machine de pleister wordt aangebracht in een laag van 2 á 3 mm. Deze dunne laag maakt het een sneldrogende afwerking die na aanbrengen kan worden opgeschuurd om vervolgens klaar te maken om af te werken met een muurverf of latex. Ons advies is om met behulp van latex spuiten de muren strak en streeploos af te werken.

Wat zeggen onze klanten?

Fijne mensen om mee te werken

Hele fijne mensen om mee te werken, Komen ze afspraken na. Mooie afgewerkt huisje ben er blij mee
- Veghel

Makkelijk om afspraken mee te maken die ze ook netjes na komen

Vooraf alles duidelijk besproken en netjes volgens afspraak uitgevoerd. Eindresultaat is prachtig geworden.
- Schijndel

Alles keurig

Alles netjes gemaakt en afgewerkt en daarna alles opgeruimd, kortom 100% tevreden
- Schijndel

Zeer positief

Mijn nieuwe woning in Helmond, stucen en laten schilderen.Perfecte afwerking, goede communicatie dus zeer tevreden.Komen afspraken na.
- Helmond

Fijne ervaring

Een zeer prettige ervaring en herinnering hebben wij overgehouden aan een team vaklieden die ons huis volledig strak hebben afgewerkt. Een plotselinge kleurverandering in het werk werd ook niet moeilijk over gedaan. Wij zijn erg blij met het resultaat.
- Veldhoven

Geweldig

Tijdens onze verbouwing zijn wij opzoek gegaan naar een stukadoorsbedrijf meerdere bedrijven late kome en uiteindelijk voor vdm gekozen ze hebbe ons hele huis gestuct en voorzien van latex de mannen die werkzaam zijn bij vdm waarborgen de kwaliteit van het werk ze hebbe supper netjes gewerkt tot in de kleinste details is alles netjes afgekit alles netjes opgeruimd en mooi schoon opgeleverd zeer tevrede over het werk wat ze bij ons gemaakt hebbe en het contact liep heel soepel en komen der afspraken na allemal een heele positieve ervaring ik zouw ze zeker aanraden aan famille en vrienden
- Amerzoden

Zeer goed bedrijf

Hoi vdm bij deze weg nogmaals bedankt het werk is heel mooi en naar wens opgeleverd onze nieuwbouw woning is prachtig geworden vdm komt hun woord na en afspraken bij ons heeft ven het stucwerk en schilderwerk gedaan toppers succes bij de buren
- Goirle

Geweldig !

Het stucwerk was echt top !
- Oss

Top bedrijf

Top bedrijf! Komt hun woord naar. Voor Stuc werk de beste
- Denbosch

Zeer tevreden

Zeer tevreden over het werk wat vdm heeft gedaan zeer vriendelijk komen afspraken na al met al heel te vrede bij ons huis hebben ze het stucwerk verfspuiten gedaan succes bij onze buren
- Eindhoven

Mooi resultaat met wat kanttekeningen

Jim en zijn team hebben bij ons in Huissen een groot deel van onze nieuwbouwwoning afgewerkt. Het algemene beeld is goed. Met name met het stucwerk zijn we tevreden.Ik moest als klant toch wel zeker 2 keer sterk aan de bel trekken wat betreft het verven. Of dat nou komt door lage temperaturen, veel vocht, communicatie misverstand dat terzijde maar de nacontrole mag wel iets beter. Zelf kon ik niet de ideale situatie creëren in het huis, want ik woonde te ver weg.Wat ik fijn vind aan Jim is dat hij ook dingen snel oplost als je deze aangeeft en zelfs desnoods persoonlijk langskomt om puntjes op de i te zetten. Zonder teveel gezeur.Echter, zelfs nu (2 dagen na oplevering) vinden we een aantal (4-5) kleine punten waar het net niet helemaal lekker is geverfd, die we toch nu zelf moeten oplossen. Ook de problemen met de kit in de kozijnen waren eigenlijk niet te verklaren door externe factoren. Dus vandaar geen 5 maar 4 sterren.Ik zou Jim aanbevelen, maar zou wel zelf goed en vaak controles uitvoeren en zelf de juiste situatie beheren in het huis (temperatuur/vochtigheid etc).
- Huissen

Vakkundig en klantgericht

Jim is een zeer klantgerichte vakman. Samen met zijn team fixen ze op professionele en snelle wijze de werkzaamheden in huis (dunpleisteren, op kleur schilderen, trap schilderen, zolderplaten afwerken). Tijdens de klusperiode liggen de lijntjes kort en wordt er snel geschakeld.Kortom: aanrader!
- Gilze-Rijen

Zeer goede ervaring!!

Vakwerk! Denken goed mee, zetten stapje extra. Onze woning is recent opgeleverd. Wij zijn zeer tevreden!
- Veldhoven

Vakwerk!

Jim en zijn team hebben onze hele woning voorzien van dunpleister op de wanden en traditioneel stucwerk op de plafonds. Ook hebben ze al het schilderwerk gedaan. Ze komen binnenkort nog langs om de trappen nog af te werken.Jim is een toffe kerel die staat voor zijn werk en zijn afspraken nakomt. Alles gebeurt in goed overleg en er wordt erg goed meegedacht.Ik zou VDM dan ook zeker aanraden als je een strakke en nette woning wilt! Als ik in de toekomst iemand nodig heb kom ik weer terug bij VDM!
- Gilze

Prachtig werk geleverd in onze woonkamer waar anderen niet aan durfden beginnen

Onze hal en woonkamer een nieuwe kleur geven was vanwege de slechte ondergrond geen simpele klus van verven, in overleg met Jim uiteindelijk de hele oude ondergrond verwijdert en netjes bijgewerkt waar nodig voordat Jim met de kwast en roller aan de slag kon. Maar wat werkt die man nauwkeurig zeg, randjes afplakken, kitspuit erbij en uiteindelijk een strak resultaat waar wij nog jaren met plezier naar kijken. Dit was zeker niet de laatste klus die wij VDM laten doen.
- Eindhoven

Prima contact, zeer net stuc en schilderwerk!

Goed contact met Jim, ze hebben op tijd en volgens afspraak onze hele huis gestuckt en geschilderd. Zeer netjes en precies werk afgeleverd. Top mannen! Bedankt nogmaals
- Tilburg

Uitmuntend

Onze nieuwbouwwoning is nu een plaatje. De wanden, sommigen in kleur, de plafonds, trap en zolderplaten zijn allemaal heel mooi strak en gelakt. Dankzij Jim en zijn fantastisch team. Heel erg blij dat we jullie de opdracht gegeven hebt. Ga zo verder!
- Roermond

Hele prettige ervaring!

Jim en zijn team hebben al onze plafonds en muren in ons nieuwbouw huis glad gemaakt en een mooie kleur gegeven. Ondanks een aantal tegenslagen (overmacht) werd ervoor gezorgd dat onze planning geen vertraging opliep. Jim is erg klantgericht en blijft positief!
- Goirle

Proffesioneel en vriendelijk

VDM Afbouw en Onderhoud heeft bij mij alle plafonds geschilderd. Alles wat netjes afgedekt en klus binnen paar uur klaar. Proffesioneel en vriendelijk. Echte aanrader.
- Eindhoven

Vakwerk

Vakmanschap!
- Dordrecht
104 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10

Dunpleister of stuc, is er een verschil?

Als onze vakmannen aan de slag gaan met pleister of stuc, dan kan je ervan uit gaan dat het eindresultaat altijd even strak is. Er is qua afwerking dus geen verschil. Het grote verschil zit hem voornamelijk in de snelheid waarmee gewerkt kan worden. Dunpleister heeft een dunnere laag waardoor deze sneller droogt. Zo is het dus ook sneller mogelijk om deze af te werken met een muurverf of latex.

Om een gegarandeerd mooi eindresultaat af te leveren, worden eventuele oneffenheden of delen van de muur die gevoelig zijn voor scheuren door onze stukadoors behandeld en/of voorzien van een wapeningsgaas. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet wat voor jouw woning het beste is. Wanneer je twijfelt over dunpleister of stuc, kunnen onze adviseurs je helpen bij het maken van de juiste keuze.

De voordeel van
dunpleister spuiten?

Het grootste voordeel voor jou als trotste eigenaar van een nieuwbouwwoning is de aantrekkelijke prijs per vierkante meter. In tegenstelling tot traditioneel stucwerk met gipspleister, wordt de dunne pleister machinaal opgezet en dit scheelt soms wel 40 tot 50% per vierkante meter. Het spuiten van deze pleister brengt ook als voordeel met zich mee dat het minder rommel geeft dan wanneer gips handmatig wordt aangebracht. Onze stukadoors kunnen dus ook aan de slag wanneer de vloer al is gelegd of de keuken geïnstalleerd. Door de zeer korte droogtijd is dunpleister snel te verwerken en vervolgens ook weer snel te behandelen met een muurverf of latex. Deze pleister heeft naast de strakke afwerking dus nog veel meer voordelen.

De voordeel van dunpleister spuiten?

Is dunpleister het meest gekozen voor nieuwbouwwoningen?

Als je het ons vraagt, zouden wij hier volmondig ‘ja’ op antwoorden. Het is snel, efficiënt en geeft en prachtig strak resultaat. Toch kiest niet iedereen voor dunpleister bij een nieuwbouwwoning en dat heeft vooral te maken met het feit dat dunpleister relatief onbekend is. De techniek zelf bestaat al tientallen jaren, alleen de toepassing ervan is nog relatief nieuw te noemen. Een veel gekozen alternatief van deze pleister is renovlies behang. Deze afweging wordt gemaakt omdat werkende muren veelal niet zichtbaar worden achter behang. Hier valt zeker wat voor te zeggen, maar echter wordt niets zo strak als pleister en wanneer een scheurtje ontstaat, is deze bij dunpleister makkelijker weg te werken dan bij renovlies behang.

Heeft dunpleister altijd een eindlaag nodig?

Dunpleister wordt machinaal opgezet en vervolgens gladgeschuurd. Ondanks deze na het schuren mooi strak is, is dit niet de uiteindelijke eindlaag. Je kunt er zelf voor kiezen om een latex op te zetten, maar ook wij kunnen jou hierin ontzorgen. Wij hebben hiervoor speciaal het dunpleister + latex pakket in het leven geroepen waarbij wij eerst dunpleister aanbrengen en vervolgens latex spuiten voor een schitterend strak eindresultaat. De sneldrogende dunpleister zorgt ervoor dat wij onze stukadoorswerkzaamheden snel achter elkaar kunnen opvolgen. Binnen een paar dagen is jouw woning klaar.