Dunpleister nieuwbouw muren

Wanneer nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd, worden muren behangklaar opgeleverd. Behangklaar opleveren betekent dat de wanden strak genoeg zijn om te behangen. Echter zijn deze niet vrij van oneffenheden welke soms door het behang heen zichtbaar zijn. Dunpleister is voor dit soort muren de perfecte oplossing als het om een strakke afwerking gaat. Eventuele oneffenheden worden door de pleister opgevuld of egaal gemaakt. Het traditionele stucwerk, wat in veel gevallen prijziger is, maakt plaats voor een relatief nieuwe manier van afwerken. De techniek is echter tientallen jaren oud, maar de toepassing de laatste jaren in opmars. Naast behangklare muren, worden plafonds in nieuwbouwwoningen vaak afgewerkt met een korrel laag op de betonnen ondergrond. Dit wordt spack plafond genoemd en zorgt voor een egale laag structuur die scheuren tegengaat en helpt egaliseren.

Wat is dunpleister?

Wat is dunpleister?

Het grote voordeel van dunpleister, ook wel spuitpleister genoemd, is de manier van verwerken. Deze kant-en-klare egalisatiepleister zorgt voor een schitterend strak eindresultaat. In tegenstelling tot traditioneel stucwerk met gips, kan deze pleister machinaal worden aangebracht. Dit betekent dat met behulp van een airless pleister machine de pleister wordt aangebracht in een laag van 2 á 3 mm. Deze dunne laag maakt het een sneldrogende afwerking die na aanbrengen kan worden opgeschuurd om vervolgens klaar te maken om af te werken met een muurverf of latex. Ons advies is om met behulp van latex spuiten de muren strak en streeploos af te werken.

Dunpleister of stuc, is er een verschil?

Als onze vakmannen aan de slag gaan met pleister of stuc, dan kan je ervan uit gaan dat het eindresultaat altijd even strak is. Er is qua afwerking dus geen verschil. Het grote verschil zit hem voornamelijk in de snelheid waarmee gewerkt kan worden. Dunpleister heeft een dunnere laag waardoor deze sneller droogt. Zo is het dus ook sneller mogelijk om deze af te werken met een muurverf of latex.

Om een gegarandeerd mooi eindresultaat af te leveren, worden eventuele oneffenheden of delen van de muur die gevoelig zijn voor scheuren door onze stukadoors behandeld en/of voorzien van een wapeningsgaas. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet wat voor jouw woning het beste is. Wanneer je twijfelt over dunpleister of stuc, kunnen onze adviseurs je helpen bij het maken van de juiste keuze.

De voordeel van
dunpleister spuiten?

Het grootste voordeel voor jou als trotste eigenaar van een nieuwbouwwoning is de aantrekkelijke prijs per vierkante meter. In tegenstelling tot traditioneel stucwerk met gipspleister, wordt de dunne pleister machinaal opgezet en dit scheelt soms wel 40 tot 50% per vierkante meter. Het spuiten van deze pleister brengt ook als voordeel met zich mee dat het minder rommel geeft dan wanneer gips handmatig wordt aangebracht. Onze stukadoors kunnen dus ook aan de slag wanneer de vloer al is gelegd of de keuken geïnstalleerd. Door de zeer korte droogtijd is dunpleister snel te verwerken en vervolgens ook weer snel te behandelen met een muurverf of latex. Deze pleister heeft naast de strakke afwerking dus nog veel meer voordelen.

De voordeel van dunpleister spuiten?

Is dunpleister het meest gekozen voor nieuwbouwwoningen?

Als je het ons vraagt, zouden wij hier volmondig ‘ja’ op antwoorden. Het is snel, efficiënt en geeft en prachtig strak resultaat. Toch kiest niet iedereen voor dunpleister bij een nieuwbouwwoning en dat heeft vooral te maken met het feit dat dunpleister relatief onbekend is. De techniek zelf bestaat al tientallen jaren, alleen de toepassing ervan is nog relatief nieuw te noemen. Een veel gekozen alternatief van deze pleister is renovlies behang. Deze afweging wordt gemaakt omdat werkende muren veelal niet zichtbaar worden achter behang. Hier valt zeker wat voor te zeggen, maar echter wordt niets zo strak als pleister en wanneer een scheurtje ontstaat, is deze bij dunpleister makkelijker weg te werken dan bij renovlies behang.

Heeft dunpleister altijd een eindlaag nodig?

Dunpleister wordt machinaal opgezet en vervolgens gladgeschuurd. Ondanks deze na het schuren mooi strak is, is dit niet de uiteindelijke eindlaag. Je kunt er zelf voor kiezen om een latex op te zetten, maar ook wij kunnen jou hierin ontzorgen. Wij hebben hiervoor speciaal het dunpleister + latex pakket in het leven geroepen waarbij wij eerst dunpleister aanbrengen en vervolgens latex spuiten voor een schitterend strak eindresultaat. De sneldrogende dunpleister zorgt ervoor dat wij onze stukadoorswerkzaamheden snel achter elkaar kunnen opvolgen. Binnen een paar dagen is jouw woning klaar.