Naast behangklare muren, worden plafonds in nieuwbouwwoningen vaak afgewerkt met een korrel laag op de betonnen ondergrond. Dit wordt spackspuiten genoemd en zorgt voor een egale laag structuur die scheuren tegengaat en helpt egaliseren. Ook spelen de V-naden hierin een belangrijke rol in het tegengaan van scheuren doordat jouw nieuwe huis zich nog moet zetten. Een nieuwbouw spack plafond wijkt af van een gestucte nieuwbouwmuur en daarom wordt er soms voor gekozen om deze grove ondergronden te voorzien van glad stucwerk. Dit om het gelijk te trekken aan de muur die is voorzien van een renovlies behang of dunne laag dunpleister. Of het plafond nu is voorzien van een eerste laag spack of spachtelputz, er is altijd een oplossing om deze helemaal te maken zoals jij dit wilt.

Spack plafonds voorzien van spack spuitwerk met grove korrel

Spack plafonds voorzien van spack spuitwerk met grove korrel

Spackspuitwerk kent verschillende korrels. Voordat je de keuze maakt qua afwerking, is het belangrijkste dat het spackspuitwerk aansluit bij jouw beeld van hoe jij de komende jaren in jouw huis wilt genieten. Wanneer de wanden bijvoorbeeld zijn voorzien van dunpleister of renovlies, dan kan het spackspuitwerk juist voor een enorm contrast zorgen. Ook bij het verven in een geheel kan het bij spackspuitwerk anders ogen. Het glad stucen zorgt ervoor dat het plafond een mooi geheel wordt. Na het aanbrengen van traditioneel stuc zorgt een egale verflaag ervoor dat er zonder vlekken of banen een mooi eindresultaat wordt neergezet.

Spack plafond laten latex spuiten

Het schilderen van een plafond met een structuur is vaak een enorme klus. Dit komt door de grove structuur die op het plafond zit. Maar ook bij een fijne korrel in het stucwerk kan het al lastig zijn. Hiervoor heb je een verf roller, ook wel vachtroller genoemd, die met zijn langere haartjes zorgt dat de verf overal komt. Het sauzen blijft nog altijd een uitdaging omdat je boven je macht moet werken en strepen en een vlekkerig resultaat in het schilderwerk vrijwel onvermijdbaar is. Daarom worden deze veelal gespoten met behulp van een airless verspuit die onder hoge druk de muurverf egaal en streeploos aanbrengt. De schilder werkt met denkbeeldige banen en zorgt er eerst voor dat de zuigende werking wordt tegengegaan en brengt dan de speciale muurverf/plafondverf aan. Advies hierin is om te kiezen voor lichte kleuren. Doordat het plafond geen direct daglicht krijgt, kan deze donkerder uitvallen dan dat je op een kleurstaaltje ziet. Laat je ook informeren over onze speciale stuc + latex pakket. Dit kan zomaar uitkomst bieden voor jouw nieuwe huis

Vertrouwd Afgebouwd

Wanneer wij aan de slag mogen, zorgen onze vakmensen ervoor dat de vloer en kozijnen netjes worden afgedekt zodat wij de verf vakkundig kunnen aanbrengen. Eventuele beschadigingen en gaatjes herstellen wij eerst met een muurvuller en de zuiging gaan wij tegen door er een voorstrijk op te strijken. Wij gaan altijd voor 100% klanttevredenheid en werken dan ook met het ‘vertrouwd afgebouwd‘ keurmerk zodat jij zorgeloos kunt genieten van jouw nieuwe woning. Graag een richtprijs ontvangen of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Vertrouwd Afgebouwd