Renovlies behang is een als alternatief voor glad stucwerk een relatief voordelige manier van afwerken voor iedere muur in een nieuwbouwwoning. Een andere naam voor dit soort behang is vliesbehang of een geheel andere variant heet glasvezelbehang. Wij noemen alleen de voor-en nadelen van renovlies omdat dit het meest in de buurt komt van glad stucwerk. Het voordeel van renovlies behang is dat de muur nog kan zetten, zonder dat dit direct door het behang heen zichtbaar is. Het grote nadeel is echter dat wanneer er wel een scheur optreedt in het behang, je deze niet onzichtbaar kunt wegwerken. Net als de naden en hoeken waar renovlies samenkomt en kan gaan krullen. Doordat renovlies een relatief dunne behangsoort is, zijn oneffenheden vrijwel altijd zichtbaar door het behang heen. Renovlies of stucen? Ondanks het stucwerk benaderd, is het in onze optiek echter niet de mooiste afwerking van een nieuwbouwmuur.

Gladde muren bij oplevering

Een nieuwbouw huis wordt vanaf de bouw voorzien van behangklare muren. Dit lijken op het eerste oog strakke muren, maar deze wanden hebben echter nog wel gaatjes of duidelijk het vulmiddel zichtbaar van waar de leidingen lopen. Behangklaar is dus een relatief begrip in veel gevallen. Wanneer je de gaatjes netjes hebt opgevuld en de voorstrijk hebt aangebracht, anders trekt de lijm in de wanden, kan je qua wandafwerking kiezen uit renovlies behang of deze laten stucen. Een groot voordeel van laten stucen met behulp van het aanbrengen van een dunpleister is dat alle kleine oneffenheden worden opgevuld én eventuele scheuren ook makkelijk bijgewerkt kunnen worden. Je kunt duidelijk zien of een wand behangen is (veelal door de naden) of voorzien van glad stucwerk. Zelfs als het wordt gedaan door een renovlies behanger met jarenlange ervaring. Nieuwbouwwoningen glad stucen is altijd strakker en egaler. Het voordeel van renovlies is dat dit qua prijs goedkoper is dan dunpleister en dit is bij nieuwbouw altijd een belangrijk aspect. Uiteraard kunnen wij niet in jouw portemonnee kijken, maar laat onze adviseurs jou adviseren qua kosten zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het zal je verbazen hoe relatief voordelig dunpleister is.

Renovlies of stucen, wat is de beste keuze qua kosten?

Je moet voor jezelf bepalen welke kosten je over hebt voor de afwerking van je muren. Afhankelijk van de situatie is behangen met renovlies dus een prima keuze. Onze ervaring is echter dat klanten uiteindelijk toch kiezen voor het stucen van nieuwbouw met een dunpleister als stucwerk voor echt strakke wanden. Dit komt vooral omdat dunpleister veel goedkoper is dan het traditionele stucwerk met gipspleister waar men veelal aan denkt qua kosten voor nieuwbouw stucen. Mocht je vanwege de kosten besluiten om renovlies behang te laten aanbrengen door een renovlies behanger, dan helpen wij je alsnog graag met het aanbrengen van een hoge kwaliteit schrobvaste klasse 1 latex muurverf. Renovlies of stucen?Onze veelzijdigheid maakt ons een flexibele partner voor jouw nieuwbouwwoning met altijd een mooi eindresultaat en 100% klanttevredenheid. Aan de hand van het “Vertrouwd Afgebouwd” keurmerk werken wij bij iedere klus volgens de beste standaarden.

Gestucte muur perfect afwerken

Glad stucwerk op de muur aangebracht door een stukadoor van VDM Afbouw en Onderhoud, betekent een gegarandeerd strak eindresultaat. Echter is het ook belangrijk dat deze mooi wordt afgewerkt met een latex. Het schilderen doen wij middels airless spuiten. Hetzelfde principe als bij stucen met dunpleister, maar dan voor latex. Het speciale dunpleister + latex pakket is bedoeld om wanden die gestuct zijn, glad en streeploos af te werken Dit kan ook voor gespoten plafonds met een structuur. Wij staan voor kwaliteit en hebben daarom ook garantie op onze diensten. Mochten er scheuren optreden in de muur, dan ben jij ervan verzekerd dat wij deze tegen een kleine vergoeding voor je oplossen!

U heeft al een offerte binnen 1 minuut!

Een offerte aanvragen is bij ons zo gedaan. Selecteer een van onze afwerkingspakketten en vul het aantal m2 in samen met je gegevens en ontvang een geheel vrijblijvende offerte per mail. Je hebt al een offerte binnen 1 minuut!