De voordelen van VDM Afbouw en onderhoud

Wanneer je kiest voor VDM Afbouw en Onderhoud voor het afwerken van jouw muren en plafonds met behulp van latex spuiten, ben je ervan verzekerd dat jouw project van begin tot eind soepel verloopt. Als een van de eerste in Nederland op het gebied van latex spuiten, zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf dat veel ervaring op een slimme manier weet toe te passen in de praktijk. Onze adviseurs helpen dagelijks (nieuwe) huiseigenaren bij het maken van de juiste keuzes voor hun woning. Zowel digitaal als fysiek op locatie. Kiezen voor VDM Afbouw en Onderhoud betekent kiezen voor plezierig wonen. En dat vele jaren lang en tegen een voordelige prijs.

Waar je bij VDM Afbouw en Onderhoud op mag rekenen

  • Persoonlijk deskundig advies. Je weet waar je aan toe bent

  • Breed assortiment latex muurverven tegen scherpe prijzen

  • Uitsluitend milieu- en mensvriendelijke producten

  • Latex spuiten voor vrijwel iedere portemonnee

  • Een professioneel vast team van vakmensen

  • Wij zijn pas tevreden wanneer jij dit ook bent

Veelgestelde vragen latex spuiten

Wij kunnen latex spuiten in iedere kleur die jij je maar kunt bedenken. In kleuren van Flexa en Histor maar ook in de kleuren van de bekende bouwmarkten als Gamma en Praxis kunnen wij leveren.

Wij willen jou volledig ontzorgen op het gebied van latex spuiten. Dit betekent dat wij ramen, deuren en kozijnen netjes afplakken. Wel is het belangrijk dat deze schoon en vetvrij zijn. Eventuele gipsresten van het stucen moeten eveneens worden verwijderd. Zo kunnen wij sneller te werk gaan.
Latex met een schrob-en dekkingsklasse 1 is de beste in zijn soort. Deze bevat meer bindmiddel en is daardoor uitstekend geschikt om schoon te maken met een doek. De latex blijft dan perfect intact. Bij een klasse 2 latex is dit niet het geval. Deze slijt sneller wanneer deze wordt schoongemaakt met een doek, waardoor er glanzende plekken ontstaan. Schrob- en dekkingsklasse lager dan 2 worden niet door ons gebruikt.
Latex spuiten wordt gedaan met behulp van een airless spuitmachine. De grondlaag voor de uiteindelijke afwerklaag biedt een goede ondergrond en gaat de zuigende werking van nieuwbouwmuren tegen. Wanneer de primerlaag is aangebracht, moet deze drogen. Nadat deze droog is, zal de eindlaag worden aangebracht. Door gebruik te maken van een verfspuit wordt iedere laag perfect egaal aangebracht en zijn strepen van het rollen verleden tijd.
Wij gebruiken uitsluitend muurverf van hoge kwaliteit met een schrob-en dekklasse 1. Deze twee merken geven een strak resultaat en drogen helemaal egaal en streeploos op. Deze vrij dikke latex zorgt deze voor een stevige duurzame laag op muren en plafonds. Doordat wij hier jarenlang met plezier mee werken, maken wij zelfs niet op verzoek gebruik van een andere latex. Het gaat uiteindelijk om het eindresultaat dat telt!
Het fijne van latex spuiten is dat je perfect alle hoekjes en gaatjes van verf kan voorzien. VDM Afbouw en Onderhoud spuit dan ook alle harde ondergronden. Denk hierbij aan spack, spachtelputz, gipsplaten, gibo-blokken, beton, groene en bruine dakplaten en pleisterwerk. Latex spuiten kan dus voor vrijwel alle toepassingen.
Latex spuiten vergt een lege ruimte omdat de latex met een verfpistool onder druk wordt aangebracht. Wanneer bijvoorbeeld een muur in een ingerichte ruimte moet worden geschilderd, geven wij vaak de voorkeur aan het rollen van de muur. Ook bij kleine oppervlakken kan dit soms voordeliger zijn dan latex spuiten.
Bij latex spuiten is de voorbereiding vaak tijdsintensief. Onze schilders hebben hier veel ervaring mee waardoor dit proces snel verloopt. Toch scheelt het wanneer je zelf alles afplakt. Het is echter wel belangrijk dat dit goed wordt gedaan voor het beste eindresultaat. Vraag hiernaar bij onze adviseurs.
Latex spuiten is in bijna alle gevallen voordeliger dan rollen. Dit komt omdat latex spuiten vele malen sneller gaat dan rollen. De voorbereiding neemt meer tijd in beslag, maar het daadwerkelijk “sauzen” van de wanden gaat sneller. Dit kan soms 30 tot 40% schelen in de totaalprijs. Latex spuiten is dus zeker de moeite waard om te overwegen.
Onze vakmensen zijn gespecialiseerd in latex spuiten, lak spuiten, stucwerk en schilderen. Wij doen dit in heel Noord-Brabant, maar ook daarbuiten in Limburg, Gelderland en Utrecht. Wij werken op locatie in een straal van maximaal 65 km, wat gelijk staat aan 1 uur reizen, vanaf ons kantoor in Eindhoven. Mocht je twijfelen of jouw woning wel of niet binnen deze straal valt, kan je contact met ons opnemen via de contactpagina. Wij staan je graag te woord.
Ben je particulier en is jouw woning ouder dan twee jaar? Dan brengen wij maar 9% btw in rekening. Wanneer je een particulier bent met een huis jonger dan twee jaar, dan betaal je 21% btw. Zakelijke klanten betalen een vast btw-tarief van 21% btw. Dit tarief is vastgesteld door de Belastingdienst. Het juiste btw-tarief staat vermeld op zowel de offerte als de factuur.
Bij VDM Afbouw en Onderhoud betaal je pas wanneer je tevreden bent. Dit kan eenvoudig op locatie met behulp van een mobiel pinapparaat alsook per factuur. Een factuur wordt na oplevering verstuurd en kan binnen 14 dagen worden voldaan.