VDM Afbouw en Onderhoud is de specialist wanneer het aankomt op latex spuiten. Wij waren zelfs een van de eerste bedrijven in Nederland die deze techniek toepaste. Muurverf spuiten is een specialistische aangelegenheid en een waarin wij ons in de markt onderscheiden. Doordat wij zowel nieuwbouwwoningen kunnen voorzien van dunpleister én latex spuiten, zijn wij een veelzijdige partner voor de afwerking van jouw nieuwe woning. In deze blog nemen wij je mee in de wereld van latex spuiten, zodat jij na het lezen ervan een weloverwogen besluit kan nemen.

Kan je zelf stucwerk schilderen?

Zodra onze stukadoors jouw wanden en plafonds hebben afgewerkt, kan je kiezen om zelf het stucwerk te verven. Stucwerk wordt standaard opgebracht en afgewerkt met een witte RAL 9016 kleur. Deze kleur is waar merendeel van de huizeneigenaren voor kiest en is daarom de standaard geworden. Ook worden spack plafonds in deze witte kleur afgewerkt. Toch kan het zijn dat jij liever een mooie gekleurde muur achter de bank wilt of een vlak wilt schilderen waarin je je fotolijsten kunt plaatsen. Stucwerk kan net als iedere andere wandafwerking netjes worden geschilderd. Gebruik voor het schilderen een goede kwaliteit latex en bijbehorende roller. Wanneer je ervoor kiest is het wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het nadeel van een roller de strepen zijn. Het is dan ook daarom dat wij latex spuiten als dienst aanbieden.

Moet je stucwerk verven?

Schilderen van stucwerk is geen verplicht onderdeel. Doordat wij het stucwerk standaard in wit (RAL9016) afwerken, is de afwerking direct strak en egaal. Het gebeurt echter vaak dat mensen deze kleur als te klinisch ervaren en het soms een kille uitstraling kan geven. Daarom wordt er vaak gekozen om alsnog de muren van een kleur te voorzien. De gladde afwerking maakt het eenvoudiger om de muurverf te verdelen over de muur of plafond. Toch is het een tijdrovende klus en levert het niet altijd het gewenste effect op. Een echt streeploos eindresultaat behaal je alleen met latex spuiten. De egale verneveling zorgt ervoor dat geen enkel stukje muur of plafond wordt overgeslagen.

Waarom latex spuiten?

Op het moment van sleuteloverdracht gaat jouw planning in voor de diverse vakmannen die aan de slag mogen in jouw nieuwe woning. Iedere dag zal er wel iemand bezig zijn met werkzaamheden als het leggen van een vloer of het plaatsen van een keuken. Dit brengt de nodige stress met zich mee en dat terwijl deze tijd juist een mooie tijd moet zijn! Als het stukadoorsbedrijf van NoordBrabant en daarbuiten, heb je met VDM Afbouw en Onderhoud een partner die het antwoord biedt op de vraag waarom je moet kiezen voor latex spuiten. Wij nemen de stress uit handen van het kiezen van de juiste verf, de juiste rollers en alle voorbereidingen die nodig zijn om deze klus perfect te klaren.

Kan je ook een plafond spuiten?

Het plafond is misschien wel een van de moeilijkste onderdelen van het huis om te schilderen. Doordat dit boven je hoofd zit, is kramp in de nek of verzuring van de armen een van de meest voorkomende verschijnselen bij het schilderen van een plafond. Ook omdat het plafond minder daglicht krijgt door zijn positie, zie je vaak ook niet goed waar je precies bent gebleven. Het enorme oppervlak werkt vaak ook niet mee met als resultaat vegen en strepen op het plafond. Latex spuiten is dan ook de perfecte oplossing hiervoor. Niet alleen perfect omdat het een strak eindresultaat geeft, maar ook perfect om jou op dit gebied te ontzorgen. Door dit soort lastige klussen uit handen te geven, heb jij tijd voor de leuke dingen die komen kijken bij een nieuwe woning.

Wat is airless spuiten?

Airless spuiten is een techniek waarbij latex onder hoge druk door de spuitopening wordt geperst en als een nevel op de muur of het plafond terechtkomt. Het grote voordeel van airless spuiten is de geleidelijke verdeling die zorgt voor een prachtig streeploos eindresultaat. Airless spuitwerk wordt veel toegepast bij grote oppervlakken omdat het snel en efficiënt kan worden aangebracht. Wij gebruiken alleen klasse 1 schrobvaste latex. Zo ben jij altijd verzekerd van strak gespoten muren die gemakkelijk gereinigd kunnen worden.